pirmadienis, gruodžio 1

Žiemos pasaka.


Wikipedija: „Žiema yra vienas iš keturių metų laikų vidutinio klimato zonose. Ji pasižymi žemesne oro temperatūra ir trumpesnėmis dienomis, nei kituose metų laikuose. Tolėliau nuo pusiaujo žiemą dažnai iškrenta sniegas.“

Lietuvių kalbos žodynas: „Šalčiausias metų laikotarpis, einantis po rudens iki pavasario“
Vytenis: „Tai metų laikas, kuomet Saulė yra arčiausiai žemės. Plius baltas sniegas ir apšerkšniję medžiai...“
Kamilė: „Žiema - tai metų laikas, be kurio negalėčiau gyventi, bet per kurį man visada depresija. :D“
Remigijus: „Tai puikus metų laikas, kada galiu išmaudyti tave sniege.“
Rita: „Kontrastinis dušas, kartais liūdinantis mus niūria pilkuma ir vėjais, kartais pradžiuginantis vaikystės prisiminimais ir baltais pūkeliais, visa aplinkui nuklojančiais.“

Ir man žiema. Ir šerkšnas ant medžių, ir vėjas, ir trumpos dienos bei ilgi vakarai. Angelai sniege, gniūžtės už kaklo, sniego senis ir gražiausias močiutės šalikas ant jo. Rogutės, sniego kasimas ir dailusis čiuožimas po to, ledo ritulio praktika. Paukščių maitinimas. Įraudę skruostai ir karšta arbata šildantis prie židinio. Ir krosnis, nukabinėta pirštinėm, kojinėm, šalikais ir kepurėmis... Viskam reikia išdžiūti. Kartu tai sunkaus darbo ir brangiausių gimtadienių metas.
Ir metas, kada aš daug galvoju. Užsibrėžiu naujus tikslus, susikuria naujos svajonės. Metas, kada noriu būti apkabinta be priežasties ir pamatyti krentančią žvaigždę.
Metas, kai kvėpavimas tampa matomas, o gyvulių kalba girdima. Metas, kai...

5 komentarai:

Virginija rašė...

Tiek sakinį iš Wikipedijos,tiek iš žodyno pakeisčiau tavąją pastraipa apie žiemą;)Daug mielesnis ir tikslesnis apibūdinimas.

Anonimiškas rašė...

Žiema - tai pasaka. Taip, kaip tu aprašei. Ir, ak, jeigu nebūtų taip nupigintos Kalėdos, jeigu iškristų daug daug sniego (nors vieną dieną), tai žiema pačiu didžiausiu stebuklu būtų :)

Aurimas Nov. rašė...

Remigijus:
„Tai puikus metų laikas, kada galiu išmaudyti tave sniege.“
Rita:
„Kontrastinis dušas, kartais liūdinantis mus niūria pilkuma ir vėjais, kartais pradžiuginantis vaikystės prisiminimais ir baltais pūkeliais, visa aplinkui nuklojančiais.“

Šauniausia dalis. :) Remigijaus labai tokia laisva, Ritos tai tokia, kai užsinorėjau gyvent eskimų tvirtovėj su didele ventiliacija. :) (nod)

just rašė...

Virginija -> tai įdėjau aš ir savo, bet įdomu ir kitokie žiemos apibūdinimai, reikšmės :)

Agne -> užtat nieko ir nerašiau apie Kalėdas. Kažkaip... fui, kai pagalvoju apie parduotuvių vitrinas. Jei jos pasipuoštų prieš savaitę, o ne prieš mėnesį ir..ir jei akcentuotų tikrąją šventės prasmę, o ne specialiai Kalėdoms skirtą ir nedelsiant užsisakomą treniruoklį(priedo dar gausi Kalėdinį maišelį), kad Kalėdų proga išjudintum visus raumenis(tarp jų ir sėdmenis), kurie suteiks naujos prasmės tavo gyvenimui... heh. Geriau užsimerkti ir tikėti stebuklu.

Aurimai -> rinkausi labai skirtingus žmones. Įdomiai išėjo. :)

Augustė rašė...

Na nežiūrėkit taip kritiškai į išankstinį Kalėdų laukimą. Tokia jau ta mūsų sukomercinta visuomenė ir nelabai čia ką pakeisi. Jei erzina žibančios vitrinos - nematykit jų. Džiaukitės Kalėdinių atvirukų rašymu, savadarbiais eglutės žaisliukais ir namais pilnai mandarinų kvapo. Va kur tikros Kalėdos. Būta čia ko nervus švaistyt dėl parduotuvių vitrinų :)