sekmadienis, lapkričio 11

Cerovac caves & Zadar

Pirmoji ir bene labiausiai laukta kelionė atvykus į Kroatiją. Uolos ir Zadaras - vienas iš tų nuostabių Dalmatijos miestų prie Adrijos jūros, taip išgirtas atostogavusių lietuvių.
Ankstus rytas, kelionė iki uolų. Sako, kad Cerovac caves - didžiausias uolų kompleksas Kroatijoje. Vis dėlto, kad ir kaip bebūtų gaila, bent jau aš tai nusivyliau. Visiškai nieko įspūdingo - šlapia, uolos, kelios įmantresnės vietos turistams ir...viskas. Nepalyginsi nei su Slovėnijos, nei su Slovakijos urvais.
Kitaip tariant, jei išvis niekada nebuvai - gal ir verta apsilankyti, bet jei jau esi buvęs, tai į Cerovac caves nevažiuok, geriau jau susirask jaukią kavinukę ir pasimėgauk taip vietinių mėgstama kava.


Zadaras.
Zadaras - labai senas ir labai jaukus, romantiškas miestelis. Buvom jame paskutinėmis rugsėjo dienomis ir abi dienas buvo labai šilta! Taip šilta, kad net dukart maudžiausi jūroje! Sunku tik priprast prie to akmenuoto paplūdimio, bet užtat vanduo beprotiškai skaidrus, kalnai, žavios kriauklytės, nuo medžio ką tik nuskinti granatai... Nuostabi vieta. O ką jau kalbėt apie jūros vargonus (sea organs) ir greetins to the sun! Kažkas nepakartojamo! Buvau be galo maloniai nustebinta, kad žmogus vis dėlto sugeba sukurti kažką tokio nuostabaus, kas taip puikiai tinka prie akmenimis grįstų Zadaro gatvelių, palmių, Adrijos jūros ir tos vasariškos atmosferos.


Ir iškart dalinuosi video apie greetings to the sun - dar vieną labai smagų traukos centrą Zadare:


Gražu, tiesa?
Bet Zadare grožio dar daugiau: gatvės, namai, bažnyčios... Net pats Kalėdų Senis!








Atrodo, praleidom dvi dienas, o džiaugsmo buvo tiek daug. Visiškas atsipalaidavimas, saulė, šypsenos, nuostabūs žmonės. Jei dabar reikėtų patarti draugui, kur Kroatijoje vasarą važiuoti atostogų, turbūt net nesuabejočiau - į Zadarą! Aišku, daug Kroatijos dar nemačiau, bet turbūt ne veltui Zadaras - vienas mylimiausių miestų ir pačių kroatų tarpe. :)

Komentarų nėra: