sekmadienis, lapkričio 3

Tinginių SPA namuose: alyvuogių aliejus

Pagalvojau, kad jei jau sąžiningai kasdien geriu nakvišų aliejų ir gražinu savo kūną iš vidaus, tai reik juo pasirūpint ir iš išorės. Tam puikiai tinka šeštadienis, kai nereikia į darbą ir nėra baimės, kad jei kažkas nepavyks, nespėsiu susitvarkyti. Prisiskaičiau receptų supermamose, susiradau alyvuogių aliejaus, to iš Maximos, šalto spaudimo, nerafinuoto, nedezodoruoto, nu visokio ten labai gero. Pasišildžiau ir pirmyn:
  1. Rankytės ir nagučiai. 10min. mirkiau nagus, po to dar visas plaštakas išsitepiau ir laikiau dar 20min. Nusiploviau šiltu vandeniu. Rezultatas: rankų oda kažkuo tai nepasikeitė, bet gal dėl to, kad ir šiaip su ja problemų nėra, - sudrėkinau ir tiek. Užtat nagučiai tapo švelnūs, gražūs, turbūt ilgiau naudojant galima pasiekt gerų rezultatų.
  2. Veidukas. Pamirkiau vatos tamponėlį pašildytame aliejuje ir užtepiau ant šiek tiek drėgnos ir švarios veido odos, neaplenkiau ir akių srities. Palaikiau pusvalandį ir nuploviau šiltu vandeniu. Rezultatas: tam kartui pamaitinta veido oda, nieko labai teigiamo, nieko labai neigiamo.
  3. Plaukai. Pašildytą aliejų kaip kaukę tepiau ant šlapių plaukų nuo ten kur kasa susiriša link galiukų, neliesdama galvos odos. Palaikiau pusvalandį ir išsiploviau galvą dukart šampūnu. Rezultatas: toks pat kaip pasinaudojus plaukų balzamu, tik man buvo būtina perplauti šampūnu ne vieną, o du kartus. Kad neliktų plaukai riebaluoti. Galų gale dar plaukus labai smagu perplauti obuolių actu, tada jie labiau žvilga ir yra lengviau šukuojami.
  4. Kūnas. Arbatinį šaukštelį aliejaus sumaišiau su kavos tirščiais ir pasigaminau kūno šveitiklį. Rezultatas super, svarbu nepadauginti aliejaus, kad neliktų riebumo jausmo. Tokiu šveitikliu mėgaujuosi ne dažniau nei kartą per savaitę, beje, jis nuostabiai tinka ir plaštakoms.
  5. Pėdos. Švarias drėgnas pėdas įtryniau šiltu alyvogių aliejumi, apsimoviau medvilnines kojines ir ėjau miegoti. Ryte kojas nuploviau šaltu vandeniu, rezultatas - švelni ir puikiai sudrėkinta pėdų oda. Beje, turint medvilnines pirštinaites, šitas receptas galioja ir rankoms.
Ir viskas. Aišku, receptų, į kurių sudėtį įeina alyvuogių aliejus - daugybė. Moterys jį naudoja išsimaudžiusios vietoj kūno sviesto (beje,man šis variantas visiškai netiko), o į plaukų, nagų bei rankų kaukes įlašina dar ir citrinos, taip pat labai populiaru alyvuogių aliejų maišyti su medumi + kiaušiniu ir naudoti kaip kaukę plaukams. Šį būdą ketinu išmėginti ateityje (reikia nugalėti tinginį), bet net ir paprastai, vien aliejumi išsitepliojusi jaučiausi puikiai. To šito jaukaus savaitgalio proga linkiu ir Tau. :)

Komentarų nėra: