trečiadienis, spalio 19

baletas: Ana Karenina

Turiningas šis spalis baletų. Šiandien buvau nacionaliniame operos ir baleto teatre pastatytame balete „Ana Karenina“.
Ana Karenina, kurią šiandien nuostabiai įkūnijo balerina Olga Konošenko, - ištekėjusi aukštuomenės dama, mama. Su vyru jos gyvenimas saugus, ramus, užtikrintas. Ne problema deficitiniai žaislai vaikui ir žirgų lenktynės, pokyliai ar kitokios pramogos.
Tačiau ramus gyvenimas ilgai netrunka, Ana įsimyli jaunikaitį grafą Vronskį ir toliau visą spektaklį bando apsispręsti, kas jai svarbiau, mieliau, priimtiniau - aistra Vronskiui ir laisvė, ko taip trokšta Anos širdis, ar sūnus, kartu su atitinkama padėtimi visuomenėje.


Kaip nekeista, viskas baigiasi tragiškai - Ana nusižudo.

***
Kas labai patiko šiandien, tai nuostabi O.Konošenko, ji tokia tobula šiam vaidmeniui, kad jokios kitos balerinos neįsivaizduoju net. Taip pat puikios dekoracijos, ypač tas traukinys. Kostiumai nerealūs. Stipri muzika. Patiko balerina, kuri vaidino Vronskį įsimylėjusią merginą Kitę (ar koks ten tas vardas).
Kas nepatiko, tai tas šokėjas, kur atliko Vronskio vaidmenį. Jis šoka gal ir gerai, tačiau atrodo, kad tik apie šokį, techniką ir tegalvoja. Jokių emocijų, jokių jausmų, vien sunkaus žingsnio nulemtos grimasos... Taip norėjau Juškos šiam vaidmeny... Nepatiko ir judantys vaizdai - na, ta besisukanti biblioteka.
Taip pat, nežinau, ar patiko, ar ne, bet šis baletas įdomus tuo, kad jis lyg ir neprailgsta, tačiau gal dėl to, kad vienas veiksmas nuolat keičia kitą, ir visų įvykių tiek daug, tai atrodo, kad jau tą spektaklį ne 2, o kokias 4 valandas stebi. Įdomus jausmas.
Apskritai, „Ana Karenina“ - vienas iš tokių įdomesnių baletų, kurį turbūt įrašyčiau į kokią 3-4 vietą iš visų savo matytų. Tai taip per viduriuką išeina. Kitaip sakant, būna ir geriau, bet vis tiek labai rekomenduoju.

nuotrauka iš čia.

1 komentaras:

Hem. rašė...

*cough* kažkas sakė, kad labai mokysis trečiadienį *cough*