antradienis, gegužės 31

Paskaityk

Paskutiniu metu perskaitau gan nemažai įdomių straipsnių, kuriais norisi dalintis. Ypač tada, kai juose siūlomus dalykus išbandau pati ir pamatau, kad iš tiesų jie veikia. Ir kadangi nepatinka man kaskart siųsti tau tų straipsnių el. paštu, per skype ar dar kokiais kitais būdais, tai pagalvojau, kad galėčiau čia, blog'e, padaryti kokius nors „mėnesio skaitiniai“ (ar pan.) įrašus ir tokiu būdu tais savo atradimais pasidalinti. Tad ilgai negaišinusi iškart pradedu savo šio mėnesio (arba kitaip tariant - pirmąjį) sąrašiuką, o paskui bus matyt, kaip seksis. :)
  1. Kodėl jauni žmonės neturi darbo ir ką daryti, kad tu jį visada turėtum (Kernius Kuolys) -  paprastai ir aiškiai. Nors, kai pagalvoji, nieko itin naujo nepasakoma, tačiau paskaitai ir kažkaip geriau pasidaro, apima įkvėpimas ir atsiranda daugiau pasitikėjimo savimi.
  2. Produktyvumas: kaip nešvaistyti laiko veltui (Kernius Kuolys) - šį kartą čia daug naudingų patarimų apie tai, kaip planuoti savo laiką, kokias priemones pasitelkti ir kur jas rasti, kokį laiką ir kokią aplinką darbui pasirinkti. Kai kuriais patarimais jau pradėjau naudotis ir esu gana patenkinta.
  3. Darbas pagal Pomodoro (Irmantas Šiupšinskas) - mano šiandienos skaitinys toliau domintis laiko planavimu. Kalbama apie Pomodoro techniką, kurios principas labai paprastas: 25 minutės darbo, 5 minutės poilsio ir kas 4 tokius ciklus daromos 15-20 minučių pertraukėles. 
  4. Kaip pasigaminti losjoną apsaugai nuo uodų (pinkcity) - prasidėjus šiltąjam sezonui didžiausi mano priešai - uodai. Šiame įraše Jovita pasakoja apie tai, kaip pasigaminti ne tik uodus atbaidantį, bet ir tavo odą tausojantį losjoną.
  5. Kaip švaistyti laiką universitete: gidas (Kernius Kuolys) - šiaip labai prajuokino. Vardinami žingsneliai, kaip tapti nevykėliu universitete. Gal tik nesutikčiau su tuo, jog šaipomasi iš besimokančių žmonių. Geri rezultatai universitete neabejotinai atveria nemažai galimybių - turiu tokių pavyzdžių ir savo grupėje.

Komentarų nėra: