šeštadienis, kovo 19

Login 2011: nenusisekusi savanorystė

„Login“ – tai didžiausia interneto tendencijų konferencija Baltijos šalyse. "Login" istorija prasidėjo 2007 m., kai įvyko pirmoji Lietuvos tinklaraštininkų konferencija, sukvietusi per 130 blogerių. 2008 m. interneto entuziastams skirtas renginys pasivadino "BLOGin" ir sulaukė per 400 dalyvių.
Dar po metų organizatoriai sukvietė ne tik tinklaraščių autorius, tačiau ir verslo įmonių atstovus bei visus interneto mėgėjus, o konferencija pasivadino "Login 2009", kaip vadinasi ir iki šiol. Per penkerius metus konferencijose "Login" savo paskaitas skaitė tokie garsūs atstovai kaip Steve Chazin ("Apple"), Alex Hunter ("Virgin"), Ilja Laurs ("GetJar") bei daugybė kitų.

 Per Peter Sunde pranešimą

Taip išėjo, kad sumaniau pasavanoriauti kovo 17-18d. vykusioje Login2011. Susirinkome kovo 16g. litexpo įvairių darbelių atlikti, o išėjo taip, kad, apart kelių plakatų pakabinimo, nuo 10h ryto iki 16h vakaro niekas praktiškai nevyko - savanoriai, o tarp jų ir aš, slampinėjome nuo vienos litexpo konferencijos salės iki kitos ir atgal, skaitėme specialiai Login konferencijai atvežtus "Versus" ir "IQ" žurnalus, žaidėme šaškėmis ir tiesiog deginomės prieš saulę ant „pušku pušku“ sėdmaišių. 16h pagaliau atvažiavo visos „Login 2011“ maišelių sudedamosios dalys - mineralinio vandens buteliukai, apelsinai, įvairūs žurnalai, reklamos, dalyvių kortelės ir pan. Tada startavo kovejeris - per 4 valandas sudėjome daugiau nei 2000 dalyvių maišelių, o ranka nuo apelsinų dėliojimo skauda iki šiol. Vėliau tuos maišelius sukabinome rūbinėje, ant maišelių dar sukabinome rūbinės žetonėlius ir 21h išsiskirstėme.. Tiesa, neilgam - kitą rytą 8h jau vėl turėjome būti litexpo. 
Taigi kovo 17d. ryte atlikome dar kelis pasiruošiamuosius darbus, sustojome kas į kasas, kas į info punktus, kas į rūbinę ir... ir konferencija prasidėjo. Sukabinau/nukabinau galybę paltų, striukių, net kailinių rūbinėje tądien, išdalinau šimtus „Login 2011“ maišelių, sveikinausi su vaikais, su senyvo amžiaus žmonėmis, studentais ir TV pasaulio „žvaigždutėmis“. Netgi draugų netikėtai sutikau! Taip pat pabuvau „ “ pranešime, kurį skaitė Peter Sunde(The Pirate Bay, Flattr.com), taip pat „ “ pranešime, kurį skaitė

 
Andrius Iškauskas 

Andrius Iškauskas (AAA Baltic Service Company) ir dar keliuose kituose po truputį, kurių vieni paliko įspūdį, o kitų jau beveik nepamenu. Tik tas nuovargis nuo darbo rūbinėje, nuo lakstymo kabinant nuorodas į konferencijų sales (dalyviai vis klausinėjo, kur jas rasti) labai nuvargau. Taip pat nepatiko kai kurių iš organizatorių požiūris į savanorius - kad savanoris lyg vergas turi dirbti ne tik be poilsio nuo 8h ryto iki 6h vakaro, bet ir nevalgęs - kadangi žadėtų pietų savanoriams „už indėlį į Lietuvos internetą“ taip ir negavome. Visa laimė, kad buvo šiokia tokia valgykla litexpo, kurios šiaip irgi nerekomenduoju - brangu, neskanu.
Būtent dėl šių priežasčių iškart po konferencijos išvažiavau: vakarianiauti ir pulo žaisti, o kitą rytą , kovo 18d., 6 ryto nebeatsikėliau ir į litexpo nebegrįžau. Buvo dar įdomių pranešimų, kuriuos norėjau aplankyti, tačiau nuovargis ir šioks toks pasipiktinimas padarė savo.

6 komentarai:

Unknown rašė...

Sveika, Justina.

Kažkaip nustebinai parašiusi tokį komentarą ir liūdna :( kovo 16 d. pietūs buvo, niekas netraktavo savanorių kaip vergų, atvirkščiai stengėmės padėti kuo galėjome. Jei pasijautei būtent taip, kaip rašai, tai aš visų organizatorių vardu atsiprašau ir kviečiu susitikti kitą savaitę kavos ir aptarti gyvai: brūkštelk erika@login.lt ir sutarsime.

ačiū,
Erika

Anonimiškas rašė...

Če gi verslo renginys. Kaip suprasti savanorystę tokiame kontekste? Darbas už dyką?

Darius rašė...

O kaip dar galime suprasti savanorystę? :)))
Tai yra konferencija, masinė konferencija, kuri iš esmės yra siekianto pelno, tačiau kartu ir švietėjiška, tad aptarnauti tokį didelį būrį žmonių visada reikia savanoriu. same as festivaliai (be2gether, roko naktys etc.)

Agnė rašė...

Liūdna kaip. Man tai savanoriauti čia laaaabai patiko, dar iki dabar visiems giriuosi kaip šaunu buvo.

Skaitalas rašė...

Gal galima pasidomėti kiek viso prireikė savanorių tokiam renginiui? :)

just rašė...

kiek aš žinau, turėjo būti 40-50 savanorių.