2014 m. vasario 18 d., antradienis

Tiramisu

Šįmet švęsdami Naujus paragavom nerealaus skonio draugės gaminto Tiramisu. Sužinoję, kad šitas reikalas jai užtruko tik pusvalandį ir sužinoję receptą, pasigaminti pabandėm ir mes. 
Pradžiai - apie tai, ko reikia:

* 4-6 kiaušinių;

* 500g maskarponės sūrio;

* ½ stiklinės cukraus;

* 1 pakelio biskvitinių sausainių 

* kakavos pabarstymui (pigiausios, pvz. “Močiutės kakavos”)

* tirpios kavos (pvz. “Inkos”)

* 40g brendžio (mes nenaudojom)


Kaip gaminti:
  1. Pasigaminti kavos, maždaug 0,5-0,7 litro dubenėlyje, kad būtų patogu mirkyti sausainių pirštelius. Palikti, kad atvėstų.
  2.  Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymo.
  3. Trynius sumaišyti su cukrumi ir gerai ištrinti. Tada įdėti maskarponės sūrį ir irgi gerai išmaišyti. 
  4. Išplakti baltymą ir jį įdėti į bendrą masę. 
  5. Biskvitinių sausainių pirštelius nežymiai pamirkyti kavoje (kad neištežtų - greitai įkišti ir ištraukti) ir kloti juos į indo dugną. Realiai, turi gautis biskvitas. 
  6. Užpilti masės sluoksnį. Užberti šiek tiek kakavos ant viršaus. 
  7. Tada vėl dedamas pirštelių sluoksnis, užpilama masė, užbarstoma kakava ir taip iš viso kokius 3 kartus. 
Nieko kepti nereikia. Tiesa, pagaminę šitą gėrį mes įkišom dar į šaldytuvą pastovėti valandėlei, bet spėju, net tai nėra būtina. Ir galiausiai, buvo labai skanu. Pasigamink ir tu!


Komentarų nėra: