ketvirtadienis, lapkričio 5

Žadintuvai

Iš kur gauti žadintuvą, arba: kai sugenda telefonas...

O sugedo telefonas per tą patį žadintuvą. Kai žadintuvas skamba per anksti, o just dar nori miego, ji tiesiog paspaudžia „snausti“ ir miega toliau. Šį kartą, matyt, skambėjo gerokai per anksti, kad just taip išsigando, išsigandus nesugraibė telefono, šis nukrito ant žemės ir išsijungė...amžiams.
Diena pasibaigė ir prasidėjo alternatyvos mobiliajame telefone esančiam žadintuvui paieškos. Kadangi „budilninko“ neturi, kaimynai atostogauja (mat atostogos), just sugalvojo susirasti online žadintuvą. Ir rado. Net keletą variantų:
  1. http://avnoy.com/alarm/flash.swf
  2. http://kukuklok.com
  3. http://onlineclock.net
Nusistatė, paliko kompiuterį įjungtą ir nuėjo miegoti. Atsikėlė perpiet - taip maždaug tarp 12:00-13:00 val. Bėda ta, kad Apartamentuose dažnai dingsta internetas, o atsiranda tik iš naujo įvedus vartotojo vardą ir slaptažodį. Ką gi - reikia naujo žadintuvo, šįkart tokio, kuriam internetas reikalingas nebūtų.
Ir ką jūs manote - yra ir toks. Ir net ne vienas, tačiau kelis išbandžiusi, just pasirinko šitą Alarm. Mažas, paprastas, nesunku naudotis ir galima pasirinkti, kad grotų mėgstamą dainą. Ir dar interneto nereikalauja! Puiku.
Just jį kelis kartus išbando, atrodo veikia. Tada pasirenka Biplan dainą „labas rytas“ (būtinai reikia dainos su žodžiais „labas rytas“, o kitos skubant rasti nepavyko) kaip žadintuvo melodiją ir eina miegoti.
Ne, ji nepramiegos kelionės namo.

Papildyta 2009-11-05 07:05 val.

Ir ji tikrai nepramiegojo (tiesą, sakant, žadintuvas prikeltų net kurčią). Maža to, dar gavo dovanų - draugės pasiūlytą programą, kuri gera tuo, kad galima kompiuterį nakčiai išjungti(o būtent tai ir buvo „Alarm“ didžiausias minusas), be to, galima pasirinkti mėgstamas dainas kaip žadintuvo melodiją (taip taip - dainas - ne vieną!) bei visas kitas programas, kurias kompiuteris turi įjungti ar išjungti, kai baigia žadinti. Paprasta ir patogu.

2 komentarai:

Hem. rašė...

Labai naudingas įrašas! Beje, mėgstamos dainos, naudojamos vietoj žadintuvo signalo, gali greitai virsti nekenčiamomis ;)

just rašė...

Žinau, todėl planuoju kaskart keist dainą ar bent jau rinktis ne tokias laaabai mėgstamas :)