antradienis, vasario 28

praktikaprokuratūroj

Šis įrašas daugiau skirtas man,prisiminimui, nei tau. Bet visgi. Jei įdomu, ką žmonės veikia atlikdami praktiką prokuratūroj, gali paskaityt.
O prokuratūroj studentai susipažįsta su žymių politikų sūnumis, rašo įvairių procesinių dokumentų projektus - nutarimus, prašymus, lydraščius, kaltinamuosius aktus - praktiškai viską, ką rašo patys prokurorai. Be to, čia mes kopijuojam (juk be to nebūtų „tikra“ studentiška praktika, tiesa? ), gręžiam grąžtais ir siuvam ylom bylas, vieną tomą po kito. Einam kartu su prokurorais į teismus, važiuojam į įvykių vietas, bendraujam su ekspertais ir policininkais.Be to, prokuratūros studentai, jei labai pasistengia, gali susiorganizuoti ir ekskursiją į morgą.
Ne Vilnius city top 20, bet pamatyti visai verta. Širdis, smegenys, plaučiai, tas kvapas... Ir daug kraujo. Galvojau tau čia dar kokią nuotrauką įkelt, bet kad visos šiek tiek kraupios ir pamaniau, kad dar bloga tau pasidarys. Todėl vietoj nuotraukos suradau visai nieko filmuką, į kurį gana panašiai viskas vyksta realybėje. Tad jei skrandis ne pilnas ir nervai ne silpni, pažiūrėk:


Kraupiausia man - kad visus organus, o taip pat ir smegenis, sukiša maišan. Maišą - pilvan. Ir užsiūna. Į kaukolę dar popieriaus prikiša, kad skysčiai neišbėgtų, ir irgi užsiūna. Su tokiu storu, vilnoniu siūlu...

1 komentaras:

Hem. rašė...

Just, drąsi tu. Aš ir to video nenoriu žiūrėti/bijau.