trečiadienis, lapkričio 9

negaliu būti be...

         knygų.

     Taip, tikriausiai skamba gan keistai. Tačiau gryna teisybė! Šalia manęs visada turi būti knyga - net jei tuo metu ir neskaitau. Dėl jaukumo, dėl saugumo, mėgstu turėti knygą rankinuke - juk bet kada važiuojant galima patekti į spūstį ar susitarus susitikti su drauge, jos laukti. Ar šiaip, net rudenį pamačius jaukų suoliuką, taip norisi prisėsti, atsiversti knygą ir bent truputį, kol pasidarys vėsu...paskaityti.
     Ir nors savo perskaitytų knygų kiekių pastaraisiais metais pasigirti negaliu - šįmet jų viso labo tik aštuonios, tačiau taip gera, kai visur kur apie mane - knygos! Namie Panevėžyje - knygos, bendrabutyje - knygos, kalnai neperskaitytų knygų, kurių man vis tiek negana. Štai kad ir šiandien, užsukusi į universiteto biblioteką, užtikau grožinės literatūros skyrių ir... Ir parsinešiau Graiką Zorbą. Nu nes buvau balete, tai kaip čia knygos neužsimanysiu - juoba, kad visai stora ir labai patraukliu viršeliu bei anotacija.
     Ir jau kuriu planus dabar, kaip čia susiplanuot viską, gal nieko tokio, kad kokiai paskaitai nepasiruošiu, noriu skaityti...Zorbą. Ir dar garsiausiu graikų romanu tituluojamas, nu kaip čia nesusigundysi!

Komentarų nėra: