ketvirtadienis, rugsėjo 22

Mokymai: asmeninio tobulėjimo būdai ir įrankiai

„Pati didžiausia pergalė - nugalėti save“ - tokią Platono mintį perskaičiusi savo darbo kalendoriuje nusprendžiau, kad eisiu. Nors ir toli, nors ir kartu eiti niekas nenorėjo, pamaniau, kad tokia galimybė turbūt pasitaikė ne šiaip sau ir be to, vis tiek turiu laisvą popietę.
Praktinį seminarą „asmeninio tobulėjimo būdai ir įrankiai“ vedė Aleksejus Žaltkovski - vienas iš Jaunimo verslo klubo steigėjų, verslininkas, sertifikuotas Rusijos NLP instituto (neuro lingvistinis programavimas) NLP praktikas. Tai čia titulai. O iš tiesų tai, kaip man pasirodė, smulkaus kūno sudėjimo, jaunas, daug žinantis, bet labai paprastas vyras...
Mokymus sudarė 2 dalys - kas padeda tobulėti ir kas trukdo. Nors iš tiesų tai nebuvo kažkokios tai labai ryškios perskyros tarp tų dalių - viską aptarėme kartu. Ir labiausiai patiko, kad būtent aptarėme - mokymuose dalyvavo iš viso apie 13 žmonių, taigi labai nedidelė grupė. Kiekvienas gavo progą pasisakyti, paklausti, pasimokyti praktiškai, o ne vien tik klausantis kokios tai paskaitos. Be to, patiko, kad į mokymus susirinko ne vien studentai, kaip iš pradžių maniau, kad bus. Bet susirinko ir patyrę programuotojai, ir žmonės iš užsienio reikalų ministerijos, ir psichologai, ir universitetų metodininkės. Žodžiu, auditorija įvairi ir įdomi, kiekvienas su sava patirtim.
Tačiau, grįžtant prie mokymų turinio, galima būtų išskirti tokias temas:
  • Pasiteisinimai - kada jie naudingi, kada žalingi;
  • I(r)GR;
  • Žinau -> moku;
  • Aplinka tobulėjimui;
  • Aš 2012;
  • Kodėl? -> Kaip?;
  • Testas ir mokymosi stiliai.

Plačiau čia visko nekomentuosiu, nes po to dar kas nors nuspręs, kad neverta į tuos mokymus eiti - viską galima just blog'e pasiskaityti. Nes į mokymus iš tikrųjų eiti verta.
Kodėl?
Nes juose susirenka skirtingi ir įdomūs žmonės, kupini daugybės idėjų, kuriomis dalinasi ir tu vėliau gali jomis pasinaudoti.
Nes tu turi galimybę ir laiką pažvelgti į save, atrasti, ką, kur, kaip ir kada pritaikęs galėtum pasiekti idealų galimą rezultatą. Arba jei jau taikai kažkokius tai principus savo gyvenime, suprasti, kodėl jie neveikia arba veikia ne iki galo.
Nes jei mėgsti skaityti, būtinai pasižymėsi porą knygų, kurių jau tą patį vakarą imsi ieškoti (pvz. šių mokymų metu buvo minėtas „Mažasis Princas“).
Nes mokymų metu atliksi testą, kuris įdomus tuo, kad šiek tiek painus ir padarytas taip, kad parodytų ne tai, kokiu norėtum būti, bet tai, koks esi.
Nes...vykstant į mokymų vietą yra nuostabi nauja patirtis pasivaikščioti ir pasivažinėti rajone, kur dar nesi buvęs, o pakeliui pastebėti dar vieną objektą, kur tikrai būtinai kažkada nueisi.
Nes jei išdrįsi eiti vienas, kaip kad ėjau aš, tai po to jausiesi puikiai jau vien dėl to, kad nugalėjai save, tą nejaukumo ir nepatogumo jausmą.
Nes galų gale tai puikus nemokamas būdas praleisti laiką, jei sėdi prie pc ir dūsauji: „neturiu, ką veikti!“.
Na, o apibendrinant, tai jei kada tavo gyvenime pasitaikys proga sudalyvauti mokymuose, kurie yra nemokami (arba už prieinamą kainą), kurių tema tau įdomi ir kurie vyksta tavo laisvu laiku, tai eik. Jei draugai sutinka, imk juos kartu, na, o jei ne - eik net ir vienas. Iš tam tikros pusės taip net geriau - daugiau bendravimo su tais, kurių nepažįsti.
Štai, kad ir aš. Dvejojau, bet nuėjau. Ir va, praleidus mokymuose vakar vos 3 valandas, šiandien galva pilna minčių, pilna idėjų ir motyvacijos. Pasitikėjimas savimi +1200 ir puiki nuotaika... Juk tai nuostabu, ar ne?

p.s. daugiau info šiomis temomis čia.

Komentarų nėra: