penktadienis, balandžio 29

EuroBasket 2011 savanorių mokymai

Šiandien rytas būsimiems EuroBasket 2011 savanoriams prasidėjo anksti - jau 7 valandą Panevėžio (O Klaipėdos tikriausiai dar anksčiau) ir kitų miestų savanoriai sėdo į autobusus, automobilius ar traukinius ir pajudėjo Kauno link.
10val. ryto registracija, o jau 11val. prasidėjo savanorių mokymai, kurių metu savanoriams buvo pristatytas Europos krepšinio čempionatas ir jo svarba Lietuvai, savanorystės principai, taip pat analizuojamos atskiros savanorių funkcijos ir atsakomybės transporto, maitinimo, arenų aptarnavimo ir kitose srityse. Mokymus sveikino soc. apsaugos ir darbo ministras D. Jankauskas, LiJOT prezidentas Š. Frolenko ir kiti gan svarbūs asmenys, iš kurių ir Linas Kunigėlis, tikrai puikiai pažįstamas veidas (balsas?) Lietuvos krepšinio aistruoliams.
Maža to, mokymų metu buvo surengta ir vieša akcija, kurios metu savanoriai sustojo į tris raides EYV, kurios reiškia European Year of Volunteering (Europos savanoriškos veiklos metai). Šia akcija buvo siekiama parodyti svarų Lietuvos indėlį formuojant savanoriškos veiklos tradicijas, pažymint ir tai, jog 2011 metai Europos Sąjungoje paskelbti „Savanoriškos veiklos“ metais.

European Year of Volunteering

Davė mums ir valgyti tokių sumuštinių, kuriuos viena mano draugė vis IKI parduotuvėj perka tokiuose maišeliuose, kurie labai priminė Lietuvos Jaunimo dienas Klaipėdoje, ir tai kažkaip smagiai nuteikė. Apskritai, reikia pagirti mokymų organizatorius ir mokymų savanorius, nes viskas tikrai puikiai organizuota buvo - praktiškai jokių eilių registracijos metu, pietų davinių dalinimo metu, maža to - netgi visi renginiai buvo pradedami labai punktualiai. Ir šiaip, mokymų savanoriai labai draugiški ir paslaugūs, et - likau sužavėta.
O ir patys mokymai buvo gana motyvuojantys, tikrai daug dalykų sužinojom, o tuo pat metu ir visai smagiai laiką praleidom. Netgi spėjom Laisvės Alėją aplankyt, kur jau nebežinau kiek metų nebuvau buvusi...
Tiesa, nors į mokymus buvo pakviesti tik atranką praėję savanoriai (iš 6000 apie 2200), tačiau mokymai tuo pat metu buvo ir antras atrankos etapas (po mokymų reikėjo atlikti tam tikrą testą), tad galutinis EuroBasket 2011 savanorių sąrašas dar nėra aiškus - 1500 atrinktųjų savanoriauti paaiškės, tikimasi, gegužės 13d.
Palinkėkit man sėkmės :)

p.s. Daugiau apie mokymus čia, čia ir čia
Nuotrauka organizatorių.

1 komentaras:

Kaspinuotis rašė...

Skaitau jūsų blog'ų įrašus ir jau dabar gailiuos, kad neužpildžiau savanorės anketos.:]