Mano pirmoji sriuba - burokėlių sriuba pagal mamos receptą.
Sriubai pagaminti reikia:
- 3 bulvių
- pusės stiklainio marinuotų burokėlių
- 100g šaltai rūkyto kumpio gabalėlio
- grietinės
- batono
- cukraus
- druskos
O gaminu aš taip: kol vanduo puode kaista (vandens reikia apypilnio puodo, kad dar tilptų burokėliai ir bulvės), kumpį nuplaunu ir perpjaunu perpus. Tada įdedu į puodą ir verdu 20min. Kol kumpis verda, skutu ir smulkiai pjaustau bulves. Po 20min. supilu į puodą bulves ir viską dar verdu 10min. Po 10min kumpį išimu, supilu pusę stiklainio burokėlių, įdedu šaukštelį cukraus ir druskos pagal skonį. Kai tik viskas užverda, sriuba baigta. Pilu į lėkštę, įdedu šaukštą grietinės, pasiimu batono ir valgau. Norit tikėkit, norit - ne, bet labai skanu. :)
Ai, o atšalęs kumpis labai skanu su raugintais agurkėliais ir duonyte.
4 komentarai:
Tokie tinklaraščio įrašai skatina skrandžio sulčių proveržį!
Mano mama ir močiūtė visuomet sriubas gamindavo atsižvelgdamos į non-meat kriterijų,jei supranti ką turiu galvoje :) bet šiaipįdomu buvo ir tavo variantą paskaityt.
Įdomiai, mat atsižvelgiant į non-meat kriterijų, mano galva, kai kurių sriubų išvis neįmanoma pagamint :O Na, nebent pakaitalus naudojant.
skanumėlis (gerai, kad, kitaip nei V., ką tik pavalgiau:)), šaunuolė, Just! O vien daržovių sriubos irgi labai skanios :)
Rašyti komentarą