šeštadienis, kovo 28

Poezijos popietė.

Taigi vakar teko sudalyvauti Panevėžio apskrities jaunųjų kūrėjų sambūryje. Renginys vyko Panevėžio Lėlių Vežimo teatre ir truko maždaug pustrečios valandos.
Sambūrio metu dar kartą prisiminėme amžiną jai atilsį JBG lietuvių kalbos mokytoją Zitą Mockutę, klausėmės poezijos(V.Čepytė, Jurgis, K.Aleknaitė, R.Pratkelytė, K.Andriulytė ir kt.), miniatiūrų(F.Jurgaitytė, L.Jackevičiūtė, I.Blaževičiūtė, A.Tavoraitė ir kt.), impresijų(pirmokė Lina), novelečių(IV-tokė Raminta iš Panevėžio „Minties“ gimnazijos), novelių(Simonas iš Šiaulių), apysakų(E.Pupelis) ir net romanų ištraukų(E.Tkačenka). Taip pat buvo pristatyta JBG teatro studijos(vadovė L.Svalbodienė) improvizacija „Obuoliai“. Ir dar daugiau - mums koncertavo JBG solistė I.Grikšelytė, JBG brolių Mingailų duetas, taip pat vienas iš Panevėžio Lėlių Vežimo teatro aktorių. Galų gale, prisiminus Anderseno pasakas ir pasidžiaugus kuriančiu jaunimu, visi buvo apdovanoti ir pamažu išsiskirstė kas kavos puodelio, kas į parką, o kas - namo.
Ir galiausiai, ar žinojote, jog net valgant pusryčius kartais ateina puikios mintys? Kad ir ši Otilijos „Tobulumo išraiška“: tobulas makaronas - makaronas su skylute, nes jei paspringai, turėsi, pro kur kvėpuoti. Ir nesvarbu, įkvepia perokside pamirkyti plaukai, auksinis rankinukas ar sodo kaimynė - rašyti, kurti verta.







2 komentarai:

Hemi rašė...

Matau...kad ne tik mano kelnės ;D
Ačiū, Just, už buvimą!

just rašė...

:D