2014 m. spalio 11 d., šeštadienis

201409

  • "Dione" su Mar
  • Krepšinio žiūrėjimai
  • Krepšininkų sutikimas Rotušėje
  • Laivų karas ant Gedimino kalno
  • Sapieginės pažintinis takas
  • Šokio spektaklis „Altorių Šešėly“ (Klaipėdos muzikinio teatro gastrolės)
  • Naujas receptas: įdaryti baklažanai. Išskrosti baklažaną, į vidų sudėti prieš tai pakeptus pomidorus ir grybukus, ant viršaus užtarkuoti sūrio. Pridėti visokių prieskonių pagal skonį ir kepti orkaitėje 180 C 15-20min.

 
  • Aldo ir Aldonos sodyba, pirmas gyvenime protmūšis, building'as 
 
 
  • "Ari Roland Jazz Quartet" Tamstoje
 
 
  • Tyrėjų naktis: VPU Oranžerija, Planetariumas, Teleskopas ir dvi šeimyninės vyrams Cancan'e
 
 
  • Stalo žaidimai
 
  • Pasisedėjimai Bernardinuose ir kitur, ir sirguliavimai

Senoviniai vafliai
Reikia:
200 g natūralaus sviesto
puodelio (250 ml) cukraus6 nedidelių kiaušinių (užteks ir 5 jei nėra maži)
1 puodelio miltų
3 v.š. grietinės
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
Šlakelis citrinos sulčių

Kaip gaminti:
  1. Supjaustykite sviestą gabaliukais ir ištirpinkite prikaistuvyje. Sviesto popierėlio neskubėkite išmesti (žr. žingsnį 5). Pastoviai maišykite ir nekaitinkite ant karštos ugnies. Kai sviestas ištirps, perpilkite į indą, kuriame ruošite tešlą ir atvėsinkite (palaukite apie 10 min.).
  2. Ištirpintą sviestą gerai išsukite su cukrumi ir vanile.
  3. Į sviesto bei kiaušinių masę įmuškite kiaušinius. Galite mušti ir maišyti po vieną, galite įmušti iškart visus ir tada išmaišyt.
  4. Supilkite miltus, grietinę ir išmaišykite iki vientisumo. Jei miltai atrodo negražūs, galite persijoti per sietelį. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais ir tada įmaišykite į tešlą. Įpilkite šlakelį citrinos sulčių.
  5. Vaflinę patepkite sviestu (trupučiu, labai patogu jei naudosite sviesto popierių, kuris liko). Įkaitinkite vaflinę. Šaukštu semkite tešlą ir pilkite per viduriuką. Nepilkite daug tešlos, kai uždengsite keptuvę dangčiu, tešla savaime išsilydys, galima naudoti didesnį medinį šaukštą  ir pilti po 1-1.5 jo. Kepkite vaflį, kol apskrus, tada atsargiai peiliu nuimkite ir kaipmat susukite, kol dar karštas ir nesukietėjo. Padėkite į šoną. Ir taip toliau. 

Skanaus! :)

Komentarų nėra: