sekmadienis, rugsėjo 27

Kramtyti gumą

Penktadienį šį reiškinį paminėjusi lotynų kalbos dėstytoja bei šiandien sutikta JBG pirmokė, kuri gumą kramtė net „čepsėdama“, sukėlė norą pasisakyti.
Aišku, gumos kramtymas tam tikrais atvejais yra naudingas ir visiškai pateisinamas. Kramtant gumą gausiai išsiskiria seilės, kurios yra kaip papildoma burnos „skalavimo“ priemonė, padedanti išvalyti nereikalingus maisto likučius. Gumos kramtymas treniruoja žandikaulio sąnarį, padeda greičiau suvirškinti maistą, kai kam mažina stresą, padeda neužmigti vairuojant ir t.t.
Tačiau svarbiausia, kad guma būtų kramtoma laiku ir vietoje.
Gumos kramtymas, kaip ir nosies, užpakalio ar kitų vietų krapštymas, yra labai neetiškas reiškinys tiek valgant prie stalo, tiek kalbant su kitu žmogumi, per susirinkimą ar paskaitą. Juk jeigu tokie natūralūs reiškiniai kaip atsirūgimas po valgio ar bezdėjimas, kurių žmogus kontroliuoti (beveik) negali, laikomi neetiškais, tai ką jau kalbėti apie gumos kramtymą, kai šito proceso vyksmą arba ne žmogus lemia pats, sąmoningai. Maža to, kad neetiška - merginos, kreipiuosi į jus - tai netgi nepatinka vaikinams!
Nepatinka ir daugumai merginų - čia jau reiks patikėti mano, kaip šios grupės narės, žodžiais. Su kitu žmogumi kalbantis ir gumą kramtantis asmuo man atrodo neišauklėtas, nemandagus, negerbiantis savęs ir kitų. Ir nesvarbu, ar tai daro susireikšminęs krepšininkas, bendraudamas su Prezidentu, ar Joniukas, kalbėdamas su Grytute.

trečiadienis, rugsėjo 23

Tvarka bus?

Štai, ką pamatė mūsų nuomojamo buto savininkas, atėjęs nurašyti skaitliukų. Ir viskas tik dėl to, kad gyvename 5kios, o Justė neišnešė šiukšlių.
Kaka ta Justė! :D
einu tvarkyti, nes smirda jau.

šeštadienis, rugsėjo 12

Coliukių karalystė

Už devynių upių, septynių gatvių ir trijų kalnų gyvena 5 coliukės: Agnė, Aušra, Ingrida, Jolanta ir Justė. Dvi iš Marijampolės, dvi iš Panevėžio ir viena iš Kybartų. Dvi tamsios, dvi šviesios ir viena per viduriuką. Dvi super aktyvios, dvi per viduriuką ir viena ramesnė. Iš esmės visas penkias sieja tik žemas ūgis ir karalystė.
O karalystę sudaro 2 kambariai, balkonas bei virtuvė, kurioje dar gyvena šaldytuvas Raketa ir viryklė Sraigė. Turi coliukės dar tualetą, vonią - Justės telefono būdelę, taip pat kartais karalystėje apsilanko du nematomi Jolantos draugai - Rapolas ir Ferdinandas...
Dieną coliukės studijuoja, vakare studentauja. Kartais ramiai, o kartais, netyčia, neišvengia nei kaimynų pykčio, nei policijos dėmesio. Bet tikriausiai taip ir turi būti: kartais besielgdamos teisingai, kartais klysdamos coliukės auga, mokosi ir tobulėja.
Būna dienų, kai coliukės pykstasi. Juokaudamos ir labai rimtai. Besikeikdamos ir/arba verkdamos. Tylėdamos ir viena kitą ignoruodamos. Įžeisdamos, atsiprašydamos. Bandydamos suprasti ir būti suprastos. Bandydamos susikalbėti.
Savaitgaliais coliukės keliauja. Aplanko artimuosius ir draugus, pasiilsi viena nuo kitos ir nuo mokslų apskritai. Paskui, dažniausiai sekmadienio vakarais, grįžta atgal. Būna geros nuotaikos, šypsosi, dalinasi įspūdžiais, liūdesiukais ir džiaugsmais. Tada ateina naktis, coliukės užmiega ir sapnuoja: už devynių upių, septynių gatvių ir trijų kalnų gyvena penkios coliukės...